Telefoongesprekken met klanten, videomeetings met thuiswerkende collega's, afstemmen met leveranciers. We bellen heel wat af op een dag. Ongemerkt kun je daarbij veel overlast veroorzaken voor collega's. Of juist andersom, want je wil niet altijd dat collega's met je gesprek meeluisteren. In dat soort situaties zijn akoestische belcellen de ideale oplossing.

Een belcel is een afgesloten ruimte geschikt voor één persoon en wordt ook wel eens belcabine, belhok of telefooncel genoemd. Vaak zijn deze voorzien van een klein tafeltje zodat je wat aantekeningen kunt maken en soms staat er een (sta)kruk in. Het idee van een akoestische belcel is dat je hier kortdurend in verblijft. Je loopt eenvoudig, vaak al bellend, naar binnen toe en verlaat de cabine op het moment dat je gesprek is afgelopen. 

Door te telefoneren in een belcel op kantoor voorkom je dat collega's met elkaars gesprekken meeluisteren. Daarnaast heb je in de cabine minder last van omgevingsgeluid. Geen enkele cabine zal volledig geluiddicht zijn. Er moet altijd frisse lucht naar binnen toe kunnen en het is toch wel fijn als je het brandalarm kunt horen als deze afgaat. Door bellende collega's uit de algemene ruimte weg te halen, neem je een belangrijke geluidsbron weg. Bijkomend voordeel is dat de andere mensen in de ruimte hierdoor ook zachter gaan praten. Ze hoeven namelijk niemand meer te overstemmen.

Een (video)gesprek met meerdere collega's? Kijk dan eens naar akoestische vergadercabines, geschikt voor overleg tussen twee of meer collega's of hybride vergaderen met meerdere personen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een belcel voor op kantoor?

Bij het uitzoeken van een telefooncel is het belangrijk om te kijken naar het beoogde gebruik en naar de ruimte waarin deze komt te staan. Komt een belcel in een gang te staan? Dan is een open model wellicht voldoende. Staat deze in een drukke ruimte? Dan kun je beter kiezen voor een belcel met deur.

Wanneer er in de ruimte naast overmatig geluid ook sprake is van een galm, dan moet er ook iets aan de akoestiek van de ruimte zelf worden gedaan. In dat geval kun je beter kiezen voor een belhok dat ook aan de buitenkant voorzien is van akoestisch dempend materiaal. Het is dan zonde om een cabine te kiezen met een harde buitenkant (bijvoorbeeld veel glas), omdat dit niks zal doen aan de galm. Meer tips vind je in ons blog over galm op kantoor.

Worden er binnen jouw organisatie veel lange telefoongesprekken gevoerd? Dan is het beter om te kijken naar een hybride belcabine ofwel een stiltewerkplek. Deze zijn een slag groter dan een echte belcel en zijn daardoor geschikt om langere tijd in te werken. Deze hybride cabines hebben vaak een (verstelbaar) werkblad die diep genoeg is om je laptop op te zetten en te videobellen.

Naast de functie is ook het uiterlijk van belang. Om een belcel succesvol binnen je kantoor te plaatsen moet deze uitnodigen tot gebruik. Hierdoor moet het design van het hok aansluiten bij de rest van de kantoorinrichting. Ook het beschikbare budget kan een belangrijke rol spelen, want een cabine is een serieuze investering.

belcel kantoor


Bekijk de akoestische belcellen van onze merken

Werken in Stilte werkt nauw samen met verschillende merken om zo een gevarieerd assortiment aan te kunnen bieden. Wij hebben hierin een voorselectie gemaakt van prijs-kwaliteitverhouding en algemene functionaliteit. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en deze vind je terug in de belcellen. Hieronder staat een korte samenvatting per merk. Klik door om de belcellen per merk te bekijken.


Telefooncel van Joob

Joob Akoestische Belcellen

Deze cabines kenmerken zich door een gestoffeerde binnen- én buitenkant. Hierdoor zijn de belcellen zowel effectief voor de persoon die belt, als voor de omgeving. Daarnaast zijn deze aantrekkelijk geprijsd.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Telefooncellen van Markant

Markant Akoestische Belcellen

Deze cabines kenmerken zich door een simpel en strak design. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een snelle levertijd. Volgende week al werken in stilte? Geen probleem.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Telefooncel voor op kantoor van Mikomax

Mikomax Akoestische Belcellen

Een prachtig design gecombineerd met een veelvoud aan mogelijkheden. Tel daar de beste geluidsdemping bij op en je noemt Mikomax. Deze telefooncellen zitten qua prijs in het hogere segment.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Vraag een adviesgesprek aan

Over welk onderwerp wil je een adviesgesprek?