Problemen pak je het best aan bij de bron. Op kantoor is dat zo dicht mogelijk bij de werkplek en dus bij je bureau. Wanneer je collega's vaak met elkaar overleggen, bellen met klanten of hardop nadenken, dan is het verstandig om gebruik te maken van akoestische bureauschermen. Deze panelen worden bovenop, voor óf tussen bureaus gemonteerd. Doordat deze panelen dicht bij de werkplek staan, vangen deze het geluid op voordat deze bij iemand anders komt. Dit voorkomt niet alleen een vervelende galm in de ruimte, maar brengt het totale geluidsniveau ook naar een acceptabel niveau.

Niet alleen geluid op kantoor kan je afleiden van je werkzaamheden. Ook visueel kan er veel gebeuren op een werkplek. Collega's die voorbij lopen of die tegenover je zitten te werken kunnen je onbewust afleiden van je werk. Door een privacyscherm op je bureau te plaatsen creëer je een rustige achtergrond voor je ogen. Hierdoor zul je in je ooghoeken een stuk minder beweging waarnemen. Dit geeft je vervolgens de mogelijkheid  om te concentreren op bijvoorbeeld je computerscherm. 

Wat voor typen bureauschermen zijn er?

  • Opzetwanden: deze worden bovenop een bureaublad gemonteerd. Meestal met bladklemmen of door het bureaublad heen.
  • Voorzetwanden: deze worden aan de achterzijde van het bureaublad gemonteerd en steken zowel boven als onder het bureaublad uit.
  • Privacyschermen voor duo-bureaus: deze worden tussen een dubbele werkplek geplaatst. Meestal worden deze op het frame van het bureau gemonteerd of in speciale steunen.
  • Bureaudividers: dit zijn akoestische bureauschermen op poten die tussen twee losse bureaus worden gezet. Doordat deze niet aan het bureau vast zitten, blijven deze op een vaste hoogte staan.

Wanneer plaats je akoestische bureauschermen?

  • Wanneer je met twee collega's tegenover elkaar zit, brengt een privacyscherm rust tussen de werkplekken.
  • Werk je midden in een ruimte, dan helpt een voorzetwand voorkomen dat collega's onder je bureau kijken.
  • Worden jij en je collega's vaak gebeld? Dan vangen deze schermen veel van het geluid weg. Dit brengt rust voor jouzelf én jouw collega's.

Wanneer kun je beter geen akoestische bureauschermen gebruiken?

  • Wanneer je veel moet overleggen met de persoon tegenover je, kunnen deze privacyschermen een vervelend obstakel vormen.
  • Bij in hoogte verstelbare bureaus kun je het bureauscherm beter niet op het bureaublad monteren, maar op poten tussen de bureaus zetten. Anders kan het een onrustig beeld worden met alle schermen op andere hoogtes.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een akoestisch privacyscherm?

Bureauschermen lijken vaak op elkaar. Toch zijn er verschillen in de manier van montage en het materiaalgebruik. Per situatie is het verschillend welk type paneel het best geschikt is. Bij bureauschermen is het in ieder geval verstandig om te kijken naar de breedte van de bureaus en de verstelbaarheid. Heb je een zit-sta bureau? Dan is het verstandig om een bureauscherm op poten op de grond te zetten. Deze schermen zijn speciaal ontworpen voor zit-sta werkplekken en zorgen ervoor dat het scherm op dezelfde hoogte blijft, ongeacht de hoogte van het bureau. Dit zorgt niet alleen voor een rustig uiterlijk op kantoor, maar zorgt er ook voor dat je niet onder het bureau kunt kijken als deze omhoog staat.

Hetzelfde geldt voor akoestische voorzetwanden. Deze wanden worden aan de voorzijde van een bureau gemonteerd en steken zowel boven als onder het bureaublad een stuk uit. Deze schermen doen daardoor direct dienst als zogenaamd schaamschot. Dit geeft zowel mannen als vrouwen een beter gevoel van privacy.

De simpelste variant van een akoestisch bureauscherm wordt bovenop het bureau gemonteerd. Dit kan zowel met bladklemmen als door het blad heen. Houd er rekening mee dat er nog kabels kunnen zijn die van bovenaf het bureaublad naar de onderkant moeten gaan. In dat geval is het wenselijk dat er een vrije ruimte is tussen de onderkant van het paneel en de bovenkant van het bureaublad. De meeste bladklemmen zijn om deze reden een paar centimeter opgehoogd.

Bekijk de akoestische bureaupanelen van onze merken

Werken in Stilte werkt nauw samen met verschillende merken om zo een gevarieerd assortiment aan te kunnen bieden. Wij hebben hierin een voorselectie gemaakt van prijs-kwaliteitverhouding en algemene functionaliteit. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en deze vind je terug in de bureauschermen. Hieronder staat een korte samenvatting per merk. Klik door om de privacypanelen per merk te bekijken.

Dutchcreen Akoestische Bureauschermen

Deze panelen zijn rondom gestoffeerd of voorzien van aluminium profiel en hebben daardoor een strakke uitstraling. De bureauschermen zijn op verschillende manieren te monteren. Alle producten van Dutchcreen worden in Nederland gemaakt met gerecyclede textielvezels.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Nyink Akoestische Bureauschermen

Bij alle bureauschermen van Nyink is het mogelijk om de stoffering te vervangen. Dit maakt dat de producten lang meegaan. Alle producten van Nyink worden in Nederland gemaakt met gerecyclede textielvezels.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Vraag een adviesgesprek aan

Over welk onderwerp wil je een adviesgesprek?