Sinds we dynamisch zijn gaan werken komen we minder op kantoor. Er is een duidelijke scheiding ontstaan tussen werkzaamheden die je thuis doet en die je op kantoor uitvoert. Het kantoor wordt vaker gebruikt als verzamelplek of clubhuis. Een pratende groep kan een belangrijke bron van afleiding zijn voor collega's. Tegelijkertijd kun je niet alle gesprekken voeren als er mensen zijn die het gesprek mee kunnen luisteren. In dat soort situaties zijn akoestische vergadercabines de ideale oplossing.

Een vergadercabine is een afgesloten ruimte geschikt voor meerdere personen en wordt ook wel eens vergadercel of vergaderhok genoemd. In het midden van de cabine staat vaak een tafel waar stoelen of treinbanken omheen staan. Het idee van een akoestische vergadercabine is dat je hier langere tijd in verblijft. Het is daarom belangrijk dat de werkplekken ergonomisch zijn ingericht en dat de cabine prettig is om in te verblijven. Comfort is daarom een belangrijke factor bij een vergaderhok. Zo moet je opletten dat de cabine goede ventilatie heeft, zodat de lucht continue wordt ververst.  

Door te overleggen in een akoestische vergadercel voorkom je dat collega's met elkaars gesprekken meeluisteren. Daarnaast heb je in de cabine minder last van omgevingsgeluid, waardoor je je beter kunt concentreren op het gesprek. Geen enkele cabine zal helemaal geluiddicht zijn. Er moet immers altijd frisse lucht naar binnen toe en het is toch wel fijn als je het brandalarm kunt horen als deze afgaat. Door vergaderende collega's uit de algemene ruimte weg te halen, neem je een belangrijke geluidsbron weg. Bijkomend voordeel is dat de andere mensen in de ruimte hierdoor ook zachter gaan praten. Ze hoeven dan namelijk niemand meer te overstemmen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een akoestische vergadercabine?

Bij het uitzoeken van een vergadercabine is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop deze gebruikt zal worden én naar de omgeving waarin deze komt te staan. Komt een vergadercel in een gang te staan? Dan is een open model wellicht voldoende. Staat deze in een drukke ruimte? Dan kun je beter kiezen voor een model met deur(en).

Wanneer er in de ruimte naast overmatig geluid ook sprake is van een galm, dan moet er ook iets aan de akoestiek van de ruimte zelf worden gedaan. In dat geval kun je ook kiezen voor een vergaderhok dat ook aan de buitenkant voorzien is van akoestisch dempend materiaal. Het is in dat geval zonde om een cabine te kiezen met bijvoorbeeld een glazen buitenkant, omdat dit niks zal doen aan de galm in de ruimte daarbuiten.

Zijn er binnen jouw organisatie veel videogesprekken waarbij meerdere personen bij elkaar zitten? Dan is het goed om te kijken naar een vergadercabine met ophanging voor een computerscherm. Hier kan een camera onder gehangen worden, waardoor de personen in de cabine gezamenlijk kunnen bellen en goed in beeld zijn. Deze cabines zijn vaak wat dieper, waardoor je meer afstand van de camera kan nemen. Het blijft echter een beperkte ruimte, dus is een camera met een grote kijkhoek van belang. Zijn gesprekken op locatie juist belangrijker? Dan kun je ook voor een cabine gaan met een tafel in het midden waar je rondomheen kan zitten.

Naast de functie is ook het design van belang. Om een vergadercabine succesvol binnen je organisatie te plaatsen moet deze uitnodigen tot gebruik. Hierdoor moet het ontwerp van het hok aansluiten bij de rest van de kantoorinrichting. Ook het beschikbare budget kan een belangrijke rol spelen, want een vergadercabine is een serieuze investering.

Bekijk de akoestische vergadercabines van onze merken

Werken in Stilte werkt nauw samen met verschillende merken om zo een gevarieerd assortiment aan te kunnen bieden. Wij hebben hierin een voorselectie gemaakt van prijs-kwaliteitverhouding en algemene functionaliteit. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en deze vind je terug in de vergadercabines. Hieronder staat een korte samenvatting per merk. Klik door om de vergadercabines per merk te bekijken.


Joob Akoestische Vergadercabines

Deze cabines kenmerken zich door een gestoffeerde binnen- én buitenkant. Hierdoor zijn de vergadercabines zowel effectief voor de personen die vergaderen, als voor de omgeving. Daarnaast zijn deze aantrekkelijk geprijsd.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Markant Akoestische Vergadercabines

Deze cabines kenmerken zich door een simpel en strak design. Door de glazen wanden aan de voor- én achterkant hebben deze vergadercabines een open uitstraling.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Mikomax Akoestische Vergadercabines

Een prachtig design gecombineerd met een veelvoud aan mogelijkheden. Tel daar de beste geluidsdemping bij op en je noemt Mikomax. Deze vergadercabines zitten qua prijs in het hogere segment.

Akoestische demping

Prijs

Levertijd


Vraag een adviesgesprek aan

Over welk onderwerp wil je een adviesgesprek?